donderdag 23 juni 2016

Bezoek aan een "marché traditionelle" te Rognes ... het petanquetornooi ... de bbq

In La Fauconne begint de dag zoals alle andere dagen omstreeks 07:30 uur. Na het ontbijt wordt het traditioneel marktje te Rognes bezocht. Bij aankomst blijkt het marktje veel kleiner te zijn dan verwacht, op nog geen kwartiertje zijn alle kraampjes bezocht. Na de aankoop van wat groentjes voor de bbq - later op de avond - wordt eerst nog iets gedronken op het terrasje van de plaatselijke herberg.

Genieten op een terrasje in Rognes
Op de terugrit naar La Fauconne wordt nog even halt gehouden in Pertuis voor de aankoop van vlees en vis voor de bbq. In de Hyper U worden de nodige producten aangekocht.
Om 15:00 uur wordt het startschot van het petanquetornooi gegeven. Alle Ventousekes - met uitzondering van Philomène - zullen in drie teams deelnemen aan het tornooi. De inzet is de wisselbeker, vorig jaar nog gewonnen door mijzelf.

De gebruikelijke discussies ... iedereen heeft wel een mening 
Meten is weten ... de scheidsrechter heeft altijd gelijk

Opperste concentratie bij aanvang van het spel
Na de eerste spelfase - waarbij iedereen in totaal drie spelletjes heeft gespeeld - spelen Duvelken en Oskaarken voor team harten, Krollekopken en Marksken voor team koeken, Chouken en mijzelf voor team schoppen de semi-finale. Voor aanvang geeft Marksken forfait voor de semi-finale, hij wordt vervangen door zijn teamgenote Cindieken.
Om 20:00 uur heeft de semi-finale plaats en worden de plaatsen voor de finale bepaald. Nadat alle teams het tegen elkaar hebben opgenomen, hebben Duvelken, Oskaarken en Krollekopken de meeste punten behaald en spelen zij de finale. In deze  spannende finale toont Oskaarken zich de meest stressbestendige, het meest accuraat. Oskaarken wint dan ook heel verdiend de finale en mag zich een jaartje de trotse eigenaar van de wisselbeker noemen.

De finalisten en een eenzame supporter
Meten is weten ... het is dan ook de finale
Tijdens het petanquetornooi heeft Philomène zich ingezet en de nodige voorbereidingen voor de bbq gedaan. Oskaarken en Krollekopken staan in voor het bedienen van de gasbbq. De aperitief hapjes - garnaaltjes, mosseltjes en saucisjes - worden op de grill gelegd. Cindieken, Chouken, Duracelleken, Poesken en Duvelken steken in de keuken een handje toe.

De inzet van Philomène is van onschatbare waarde
Wisselbekerwinnaar Oskaarken heeft aan de bbq zijn talent al meerdere malen bewezen 
Het aperitief : scampi's, worstjes en mosseltjes
Het keukenteam weet wat er van hen wordt verwacht 
Een geolied team aan het werk ... puik staaltje teamwork

De bbq kan als geslaagd genoemd worden, de vis en de groenten met bijhorende sausje zijn heel lekker en vallen in de smaak.

Nog even wachten op de eerste stukken vanop de bbq 
Oesje ... België-Zweden op de televisie - yes we won
Het programma voor donderdag is nog niet bepaald. Morgen meer nieuws hierover.

Pluchken Teddy.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten