maandag 27 juni 2016

Wandeling naar La Tour d'Aigues ... fietstochtje naar La Tour d'Aigues via La Bastidonne (14km) ... restaurantbezoek te Pertuis

Samen met Oskaarken ga ik naar de bakker, deze keer echter heb ik de loopschoenen aangedaan. Krollekopken bedankt hiervoor en opteert ervoor om thuis te blijven.
Na het ontbijt maken Cindieken, Duracelleken, Duvelken, Krollekopken, Marksken, Oskaarken en ikzelf ons klaar om een korte wandeling te maken richting La Tour d'Aigues. Chouken, Philomène en Poesken wensen thuis te blijven om zich aan het zwembad op te houden met een goed boek of een moeilijke sudoku en af en toe een verfrissende duik in het zwembad.

Een zonnebad ... een boek of sudoku ... een frisse duik in het zwembad
Via kleinere wegen wandelen de wandelaars naar het centrum van La Tour d'Aigues waar het de bedoeling is om een terrasje te doen en om een bezoekje te brengen aan enkele winkeltjes met plaatselijke specialiteiten. De zon is alweer volop van de partij, zij straalt aan een fel blauwe hemel waardoor de temperatuur gestaag stijgt richting dertig graden. Gelukkig is er af en toe een licht briesje waarneembaar. Na een kleine zes kilometer gewandeld te hebben komen de wandelaars in La Tour d'Aigues aan. Na een verkoelende frisdrank op een terrasje gaan Cindieken, Krollekopken en ikzelf naar "A l'ombre de l'olivier", een speciaalzaak in producten - culinaire doeleinden, zeep of cosmetica - op basis van olijfolie. De eigenaar van deze speciaalzaak blijkt een beginnend loper te zijn, hij deelt ons mee dat er begin oktober in Pertuis een halve- en volledige marathon georganiseerd met aankomst in La Tour d'Aigues (zie link : http://www.calendrier.dusportif.fr/marathon-provence-luberon). Het betreft de 20ste editie van de Marathon Provence Lubéron 2016. Misschien kan de 21ste editie in 2017 met behoorlijk wat hoogtemeters de volgende uitdaging zijn van de Ventousekes. 

La Tour d'Aigues ... onze eindbestemming 
En route ... genieten van de omgeving
Tijdens de afwezigheid van de wandelaars zijn Chouken, Philomène en Poesken op zoek gegaan naar een leuk restaurantje waar deze vakantie feestelijk zal worden afgesloten. Na wat zoeken en het plegen van enkele telefoontjes wordt uiteindelijk gereserveerd in "La Gadoline" te Pertuis. Het restaurant is gekend voor de "aardappel van Pertuis" in verschillende varièteiten en voor de grote borden.
Na het middageten maken Duracelleken, Krollekopken, Oskaarken en mijzelf nog een kleine fietstocht naar La Tour d'Aigues via La Bastidonne. Na goed 200 meter gaat het bergop, de klim is zeer geleidelijk met af en toe een korte recuperatiestrook. Na een beklimming van goed 5 kilometer gaat het even wat bergaf richting het centrum van La Bastidonne. In de hoop om vlug iets fris te kunnen nuttigen in het stadscentrum, hebben wij in het stadscentrum tevergeefs nog enkele extra hoogtemeters gemaakt op zoek naar een terrasje. De beslissing om dan maar naar La Tour d'Aigues te fietsen is vlug gemaakt. Het ritje richting La Tour d'Aigues verloopt overwegend in dalende lijn. Zeer snel komen wij dan ook in het centrum van La Tour d'Aigues aan. Het terrasje in de lommer onder de grote oude platanen doet deugd en natuurlijk mogen de verkoelende drankjes niet ontbreken. Als extra verfrissing kiezen Duracelleken, Krollekopken en Oskaarken ervoor ook een ijsje te eten. Voldaan wordt de korte terugrit naar La Fauconne aangevat.

La Tour d'Aigues gezien vanuit La Bastidonne
Duracelleken met een aardbei-ijsje 
Krollekopken met een bosvruchten-ijsje
Oskaarken met een pistache-ijsje
In La Fauconne is nog wat tijd om een verfrissende duik in het zwembad te nemen. Daarna maken alle Ventousekes zich op om een laatste maal tijdens de vakantie uit te gaan eten.
De Ventousekes komen tijdig op hun bestemming aan te Pertuis. Restaurant La Gadoline heeft een ruime parking, het buiten terras is naast de parking gelegen. De menukaart is beperkt, doch er is voldoende keuze tussen vlees- of visgerechten. Bijna iedereen kiest voor het avondmenu, ook hier kan men bij het voor- of het hoofdgerecht steeds kiezen tussen vlees of vis. De gastvrouw is heel vriendelijk. Het eten is heel lekker, er is meer dan voldoende. Iedereen sluit de avond met een goed gevoel af.
Het terras van La Gadoline te Pertuis 
De gastvrouw neemt de bestellingen op
Morgen staat de terugreis op het programma. De Ventousekes zullen rond 08:00 uur huiswaarts vertrekken vanuit het zonnige en warme La Tour d'Aigues.
Tot morgen.

Pluchken Teddy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten